BELOKRANJSKO

Bela krajina, znana po svoji slikoviti pokrajini in bogati kulturni dediščini, ponuja široko paleto lokalnih izdelkov in storitev, ki odražajo njeno dušo.

Območje podeljevanja od leta

2022

Območje podeljevanja pri lokaciji

Destinacija Bela krajina (občine Črnomelj, Metlika, Semič)

Prepletene s soncem in zelenjem Belokranjskih ravnic, skrivnosti in okusi destinacije Bela krajina oživijo pod blagovno znamko TKBZ Belokranjsko. Ta znamka predstavlja mozaik sonaravno pridelanih, predelanih in izdelanih lokalnih posebnosti, ki so plod zemlje in dela rok prebivalcev Črnomlja, Metlike in Semiča. Vsak izdelek, vsaka jed, vsak požirek so odraz globoko ukoreninjene tradicije ter hkrati tudi sodobne inovativnosti ter na svoj način pripovedujejo zgodbe tega območja.

Lastnik Znamke
Javni zavod Razvojno informacijski center Bela krajina
Koordinator Znamke
Upravitelj Znamke
Javni zavod Razvojno informacijski center Bela krajina

Bela krajina, znana po svoji slikoviti pokrajini in bogati kulturni dediščini, ponuja široko paleto lokalnih izdelkov in storitev, ki odražajo njeno dušo. Značilna belokranjska pisanica, ročno poslikana velikonočna jajca in tradicionalna belokranjska noša so vrhunci tamkajšnjih rokodelskih veščin. Vinogradništvo in vinarstvo sta prav tako globoko zakoreninjena v regiji, kar se odraža v odličnih lokalnih vinih. Turistične kmetije in gostilne ponujajo avtentične kulinarične izkušnje s poudarkom na lokalnih sestavinah in jedeh, kot je belokranjska pogača. 

No items found.

Produkti ki jih ponujamo

No items found.

Vas zanima kako postati ponudnik s certifikatom znamke

Hvala za oddano sporočilo.
Oops! Something went wrong while submitting the form.