BLEJSKI LOKALNI IZBOR

Vila Mila je več kot le nastanitev, saj je kraj, kjer se preteklost in sedanjost elegantno prepletata v udobnem ambientu prenovljene vile.

Območje podeljevanja od leta

2019

Območje podeljevanja pri lokaciji

Bled, Bohinj, Gorje, Jesenice, Kranjska Gora, Radovljica, Tržič, Žirovnica

Blejski lokalni izbor je vse, kar že od nekdaj biva in raste na Bledu z okolico, v ljudeh s tega konca, v zemlji, v vodi, v zraku. Kar so dobili od svojih prednikov, so sprejeli s hvaležnostjo in temu daru dodajajo svoje ideje in zamisli, ki so odraz časa, v katerem živimo. Ponosni so, da lahko kakovost, avtentičnost in inovativnost, združeno v skupno blagovno znamko, ponudijo tako sebi kot svetu.

Lastnik Znamke
Javni zavod Turizem Bled
Koordinator Znamke
Upravitelj Znamke
Javni zavod Turizem Bled

Blejske zgodbe so tkane iz bogate palete lokalnih posebnosti, katerih čar se razodeva v vsakem detajlu. Navdihnjene z zdravilnimi principi Arnolda Riklija, začetnika modernega in zdraviliškega turizma na Bledu, ponujajo izdelke, ki združujejo tradicijo in naravno zdravljenje – od Zakistar bosohodke in Riklijeve rezine do posebne kolekcije, ki vključuje oblačila, cokle in izdelke, osredotočene na elemente vode, zraka in svetlobe. Rajska ptica, ki črpa navdih iz ene najlepših blejskih najdb, sponke v obliki pava iz 6. stoletja n. št., ustvarja čudovito linijo izdelkov, kot so nakit in nahrbtniki. Tepke, ki so globoko zakoreninjene v lokalno kulinariko, se preoblikujejo v izjemne jedi, kot so prgin kruh, prgini štruklji, burger Prgovc ter tepkovo žganje in likerji, katerih dom je tudi na Blejskem otoku. Čebelarstvo prav tako igra pomembno vlogo v blejskih zgodbah, s svojim učnim čebelnjakom in izdelki iz medu, ki ohranjajo dolgoletno čebelarsko tradicijo. Ne smemo pozabiti na izdelke iz ribeza in aronije ter na Gorjanski zvonec, ki nadaljuje dolgoletno tradicijo izdelovanja zvoncev v Gorjah. 

Vila Mila

Vila Mila je več kot le nastanitev, saj je kraj, kjer se preteklost in sedanjost elegantno prepletata v udobnem ambientu prenovljene vile. Ta trajnostno usmerjena destinacija združuje zgodovinsko eleganco z modernim udobjem, kar ustvarja popolno zatočišče za vse, ki iščejo mir in razkošje v srcu Bleda.

Hotel Triglav Bled

Hotel Triglav Bled s svojo butično eleganco in vrhunsko restavracijo ponuja nepozabne razglede na blejsko jezero. Ta edinstveni hotel združuje luksuzno udobje s tradicionalnim gostoljubjem, kar gostom omogoča, da doživijo pravo esenco Bleda v vsej njegovi lepoti.

Sava Hoteli Bled: Hotel Park in Rikli Balance Hotel

Hotel Park in Rikli Balance Hotel pod znamko Sava Hoteli Bled predstavljata sodobno hotelsko udobje z globokim spoštovanjem tradicije in zgodovine kraja. Nudita edinstveno izkušnjo, kjer se sodobnost in zgodovina harmonično združujeta ter obiskovalcem omogočata, da se poglobijo v bogato dediščino Bleda, medtem ko uživajo v razvajanju.

Večerni obisk gradu Sevnica in srečanje z grofico Mathilde

Srečanje z grofico Mathilde Arco Zinneberg, zadnjo lastnico gradu.

Produkti ki jih ponujamo

OKUSI ROGLE

Lesena Očala

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.

Buy Now
100

Vas zanima kako postati ponudnik s certifikatom znamke

Hvala za oddano sporočilo.
Oops! Something went wrong while submitting the form.