BOHINJSKO

Ob obisku Melodije gozda, nagrajene gozdne pustolovščine s certifikatom TKBZ Bohinjsko in priznanjem Slovenia Unique Experience

Območje podeljevanja od leta

2015

Območje podeljevanja pri lokaciji

občina Bohinj

Bohinjci, znani po svoji edinstvenosti in pristnosti, ponosno predstavljajo svoje okolje in kulturo skozi Bohinjsko/From Bohinj, ki zajema bogato lokalno kulinarično dediščino in gostoljubje. Domačini imajo svoje duše v preteklosti, a hkrati v prihodnosti – v sedanjosti pa jih združuje ponos do izjemnega domačega okolja. Bohinjska kulinarika in lokalne sestavine, ki jo bogatijo, so neizogiben del pristnega doživetja Bohinja.

Lastnik Znamke
občina Bohinj
Koordinator Znamke
Upravitelj Znamke
Turizem Bohinj – javni zavod za popeševanje turizma

Bohinj, zavetje miru in naravne lepote v Julijskih Alpah, je pravo središče avtentične kulture in tradicije. Blagovna znamka Bohinjsko/From Bohinj ponuja vpogled v to edinstveno okolje, kjer se prepletajo raznolikost pokrajine, bogata kulturna dediščina in gostoljubje. Kulinarika v Bohinju je prava paleta okusov, kjer lokalno pridelane sestavine, vključno z mlekom za tradicionalne bohinjske sire, ustvarjajo jedi, ki odsevajo pristnost in kakovost. Obrtništvo, od ročno izdelanih izdelkov do umetniških del, dodatno obogati izkušnjo Bohinja. Vse to skupaj ustvarja harmonično celoto, ki odraža duh Bohinja, kjer se preteklost in sedanjost združujeta v bogato in nepozabno doživetje.

Ob obisku Melodije gozda, nagrajene gozdne pustolovščine s certifikatom TKBZ Bohinjsko in priznanjem Slovenia Unique Experience, se obiskovalci prepustijo čarobnosti gozda in odkrijejo, kako drevesa ustvarjajo melodije. Vodeno doživetje popelje skozi skrivnostne zvoke gozda, razkriva izginjajoča rokodelska znanja in omogoča globoko povezanost z naravo. Udeleženci doživijo harmonijo gozda, spoznajo njegovo krhkost in se sprostijo s hojo po gozdnih tleh, obdani z intimnostjo ekskluzivne mikrolokacije.

No items found.

Produkti ki jih ponujamo

No items found.

Vas zanima kako postati ponudnik s certifikatom znamke

Hvala za oddano sporočilo.
Oops! Something went wrong while submitting the form.