BREŽICE SELECTION

Značilna pokrajina z rekama Savo in Krko nudi idealno okolje za pridelavo kakovostnih vin in bogate kulinarične ponudbe

Območje podeljevanja od leta

2022

Območje podeljevanja pri lokaciji

Desetinacija Brežice, območje v Občini Brežice

Znamka Brežice Selection/Izbrano, ustanovljena leta 2022, združuje najboljše iz Brežic ter odraža bogato kulturo in tradicijo območja ob rekah Savi in Krki. V njej se prepletajo srčnost lokalnih pridelovalcev, umetniški pridih obrtnikov, edinstvenost gostinskih doživetij ter toplina domačih nastanitev, ki skupaj tkejo zgodbo o življenju in kulturi Brežic. S svojo avtentičnostjo in kakovostjo očara tako domačine kot obiskovalce ter vabi k odkrivanju zakladov tega območja.

Lastnik Znamke
Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice
Koordinator Znamke
Upravitelj Znamke
Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

Značilna pokrajina z rekama Savo in Krko nudi idealno okolje za pridelavo kakovostnih vin in bogate kulinarične ponudbe. Kulturna dediščina, ki se kaže v zgodovinskih znamenitostih in tradicionalnih dogodkih, prinaša edinstven pečat regiji. Gostoljubnost in toplina lokalnih prebivalcev dopolnjujeta to sliko ter omogočata avtentične izkušnje. Brežice so destinacija, ki s harmonično kombinacijo naravnih lepot, kulturne zgodovine in ponudbe pristnih lokalnih izdelkov vsakomur ponudi tisto, kar si želi doživeti in izkusiti.

Turistična kmetija pri Martinovih

Turistična kmetija pri Martinovih je umeščena v slikovitem okolju, kjer skozi kulinarične dobrote pripoveduje zgodbe prednikov. Njihovo vodilo je, da mora biti pot »od vil do vilic« čim krajša. Večina sestavin, ki jih uporabljajo, zraste prav na njihovih poljih in vrtovih. S tem sklenejo zaključen krog – od zasaditve semena do postrežbe hrane, ki je sveža, sezonska in polna okusov.

Riba in pol – Ana Krajnčič s.p.

RIBA IN POL je družinska blagovna znamka, ki združuje celovito ponudbo za različne okuse domačih in tujih gostov. Z velikim ponosom vzgajajo prve ekološke postrvi v Sloveniji, ki jih obiskovalcem postrežejo v njihovi domači gostilni. Ne glede na to, ali se gostje odločijo za intimno atmosfero notranjega prostora ali želijo sproščanje na prostorni terasi v senci, vedno naletijo na topel sprejem.

Penine Istenič

Mehurčki so srce zgodbe družine Istenič. Njihova ljubezen do penine se je začela pred pol stoletja, še preden so penine postale vinska senzacija. Janez Istenič se je po diplomi iz enologije uspešno lotil kariere kot vinar v eni od jugoslovanskih državnih vinskih kleti. Njegovo navdušenje nad mehurčki je doseglo vrhunec med študijskim obiskom v Franciji, kjer se je seznanil s tradicijo izdelave šampanjca. Po vrnitvi domov je prepoznal podobnost med vinogradi svojega tasta in tistimi v Šampanji. Z nekaj prihranki je tlakoval svojo pot kot prvi slovenski zasebni pridelovalec penine. Leta 1968 sta se rodila njegovo prvo vino in hči, oba pa je poimenoval s čudovitim imenom Barbara.

Večerni obisk gradu Sevnica in srečanje z grofico Mathilde

Srečanje z grofico Mathilde Arco Zinneberg, zadnjo lastnico gradu.

Produkti ki jih ponujamo

OKUSI ROGLE

Lesena Očala

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.

Buy Now
100

Vas zanima kako postati ponudnik s certifikatom znamke

Hvala za oddano sporočilo.
Oops! Something went wrong while submitting the form.