DOBROTE DOLENJSKE

V zadnjem desetletju so kmetje, pridelovalci in predelovalci na Dolenjskem zasijali v novi luči inovativnosti in predanosti.

Območje podeljevanja od leta

2011

Območje podeljevanja pri lokaciji

Dolenjska in Kočevska ter Bela krajina

Dobrote Dolenjske so prava zakladnica kulinaričnega in rokodelskega bogastva Dolenjske, saj združujejo več kot 100 ponudnikov in 500 izdelkov pod eno streho. Kolektivna blagovna znamka, ki zagotavlja kakovost pod strokovnim vodstvom dr. Janeza Bogataja, izžareva avtentičnost, najvišje standarde in sledljivost lokalnih izdelkov. Posebnost je lastna proizvodnja v Trebnjem, kjer nastajajo inovativni kulinarični izdelki, za katere surovine odkupujejo od lokalnih kmetov. Blagovna znamka je ustvarjena z mislijo na trajnost in lokalno povezanost ter odprtih rok vabi v svoj svet okusov, zgodovine in pristne gostoljubnosti.

Lastnik Znamke
Zavod Dobrote Dolenjske
Koordinator Znamke
Upravitelj Znamke
Barbara Jerovšek Volek

V zadnjem desetletju so kmetje, pridelovalci in predelovalci na Dolenjskem zasijali v novi luči inovativnosti in predanosti. S svojim trudom in vizijo so postavili nove mejnike v ponudbi domačih izdelkov, ki ne le zadovoljujejo, ampak presegajo pričakovanja v smislu kreativnosti in kakovosti. Dolenjska se ponaša z bogatim naborom ekoloških kmetij ter kmetij, ki sledijo principom integrirane pridelave, kar odseva njihovo zavezanost trajnostnemu in odgovornemu kmetovanju. Ta napredek ni le korak v pravo smer, ampak je tudi odraz globokega spoštovanja do narave in dediščine, značilne za Dolenjsko. 

Hiša frankinje Kerin

Hiša frankinje Kerin je pravi raj za ljubitelje vin, kjer se vinska degustacija spremeni v nepozabno doživetje. Ob zvokih harmonike in srčnih pesmi lastnik goste s strastjo popelje skozi svet svojih izbranih vin iz modre frankinje. To je kraj, kjer se okus vrhunskih vin prepleta z gostoljubnostjo in toplino, ki še dolgo odzvanjata v spominu.

Domačija Novak

Domačija Novak s certifikatom Odličnost z Dolenjske je idiličen kotiček v Sadinji vasi pri Dvoru, obdan z naravo in reko Krko. Ta domačija ne ponuja le prijetne nastanitve, temveč tudi izvrstno kulinarično in vinsko ponudbo, ki temelji na izdelkih z lastne kmetije. Je popoln kraj za vse, ki iščejo avtentično doživetje Dolenjske s pridihom domačnosti.

No items found.

Produkti ki jih ponujamo

No items found.

Vas zanima kako postati ponudnik s certifikatom znamke

Hvala za oddano sporočilo.
Oops! Something went wrong while submitting the form.