IZ DOLINE SOČE

Dolina Soče, kjer se srečujeta alpska svežina in mediteranska toplina, ni le prizorišče akcije, temveč zibelka novih energij in zgodb.

Območje podeljevanja od leta

2021

Območje podeljevanja pri lokaciji

Dolina Soče

Blagovna znamka Iz Doline Soče predstavlja srce in dušo Doline Soče, simbolizira njeno neokrnjeno naravo, bogato tradicijo in kulinarično odličnost. Ta znamka ni zgolj oznaka geografskega porekla, temveč je zaveza k vrhunski kakovosti, avtentičnosti in ohranjanju kulturne dediščine. Skrbno izbrani pridelovalci in ponudniki pod okriljem te znamke predstavljajo najboljše, kar Dolina Soče lahko ponudi – od tradicionalnih izdelkov do inovativnih storitev, ki so v skladu s strogimi standardi in odsevajo značilnosti te edinstvene regije.

Lastnik Znamke
Turizem Dolina Soče
Koordinator Znamke
Upravitelj Znamke
Turizem Dolina Soče

Dolina Soče, kjer se srečujeta alpska svežina in mediteranska toplina, ni le prizorišče akcije, temveč zibelka novih energij in zgodb. Tu, kjer reka Soča plete svojo smaragdno pot med Julijskimi Alpami in Jadranskim morjem, se prepleta bogata kulturna dediščina z neokrnjeno naravo. V tem zelenem objemu, na pragu Triglavskega narodnega parka, se skrivajo čudesa, ki vabijo k raziskovanju in odkrivanju, medtem ko zrak diši po pristni kulinarični raznolikosti. Dolina Soče je kraj, kjer vsak korak pripoveduje zgodbo in vsak pogled odpira novo poglavje v knjigi naravnih lepot.

Izpostavitev/predstavitev ponudnikov

Hiša Franko

Hiša Franko, zasidrana v trdo, a osupljivo lepo naravo Posočja, se v svoji kuhinji opira na lokalne sezonske dobrote, ki prihajajo neposredno z očakov in visokogorskih pašnikov ob smaragdni Soči. Njihova kulinarika, kjer imajo osrednjo vlogo mlečni in mesni izdelki, je plod sodelovanja s kmeti, pastirji in sirarji z visokogorskih kmetij nad Kobaridom in Tolminom, kjer tradicija in časovna brezčasnost pleteta zgodbe vsakega jedilnika.

Mlekarna Planika

Mlekarna Planika, ukoreninjena v tisočletno tradicijo in dediščino sirarstva Posočja, je simbol skupnega gospodarjenja in življenja v planinah na tem območju. Ob spoštovanju starih receptov in negovanju dediščine prednikov četrta največja mlekarna v Sloveniji, ki je edina še vedno v celoti v lasti kmetov, pripoveduje zgodbo o trudu, veselju in pristnosti Posočja, tako v svojih izdelkih kot v sirarskem muzeju, ki ga vodi skupaj s Tolminskim muzejem.

Izjava ambasadorja znamke

Za uspeh Hiše Franko je najpomembnejša hrana, pa tudi zgodba – zgodba, vezana na določeno ozemlje, in je iskrena. Kar pomeni, da ko ješ v Hiši Franko, lahko zapreš oči in popolnoma razumeš prostor, kjer Hiša stoji. 

Ana Roš (Hiša Franko)

Večerni obisk gradu Sevnica in srečanje z grofico Mathilde

Srečanje z grofico Mathilde Arco Zinneberg, zadnjo lastnico gradu.

Produkti ki jih ponujamo

No items found.

Vas zanima kako postati ponudnik s certifikatom znamke

Hvala za oddano sporočilo.
Oops! Something went wrong while submitting the form.