JERUZALEM SLOVENIJA

V Destinaciji Jeruzalem Slovenija se prepletajo zelena doživetja med goricami, ravnicami in vodicami.

Območje podeljevanja od leta

2018

Območje podeljevanja pri lokaciji

Ormož, Središče ob Dravi in Občina Sveti Tomaž

Vrednote, ki jih Jeruzalem Slovenija zastopa, odražajo pristnost, kakovost, inovativnost, kreativnost, povezanost, sonaravnost, trajnost in družbeno odgovornost. V tej gastronomski simfoniji se izražata domačnost in unikatnost ponudbe pridelkov, živilskih in rokodelskih izdelkov, ki nosijo okus tradicionalne in sodobne zgodbe območja Destinacije Jeruzalem Slovenija. V samem vrhu gastronomskega doživetja izstopajo šipon, meso iz tünke in prleška gibanica.

Lastnik Znamke
Javni zavod TKŠ Ormož
Koordinator Znamke
Anita Bolčevič, Jelka Zidarič Trstenjak, Blanka Kosi Raušl
Upravitelj Znamke
Občina Ormož

V Destinaciji Jeruzalem Slovenija se prepletajo zelena doživetja med goricami, ravnicami in vodicami. Hribi in griči se ponašajo s terasami, posajenimi z vinsko trto. Tamkajšnja rodovitna zemlja ima približno 1000 ha namakalnega sistema, kjer pridelujejo zelenjavo in poljščine, patudi lupinarje, sadje in jagodičevje. Število ekoloških kmetij in ponudnikov s trajnostnimi certifikati iz leta v leto narašča. Gastronomsko izkustveno potovanje se pogosto nanaša na življenjski slog potujočih, ki vsebuje eksperimentiranje, učenje od drugih kultur, pridobivanje novega znanja in razumevanje značilnosti turističnih produktov ter gastronomskih posebnosti regije.

Puklavec Family Wines

V svetu vinske elegance Puklavec Family Wines s ponosom nosi svojo zgodbo, ki sega v leto 1934, ko je Martin Puklavec začrtal vizijo ustvarjanja najboljših vin. Danes pod vodstvom Tatjane Puklavec ohranjajo temeljne vrednote strasti, trdega dela in predanosti najvišji kakovosti. Njihovi vinogradi v slikovitih Ljutomersko-Ormoških goricah v vinorodni regiji Podravje ustvarjajo elegantna vina, ki odsevajo ljubezen do detajlov in pokrajine, ki jim daje dom.

TK Hlebec

V srcu družine Hlebec je skrb za 35 tisoč trt, znanje ter ljubezen do zemlje in vina pa se prenašata iz roda v rod. Milan in sin sta ne le sommelierja, temveč čuvaja vinske dediščine. Njihova vinska klet je zakladnica najkakovostnejših vin, ki jih z veseljem delita s tistimi, ki cenijo žlahtno kapljico. Navdušujejo tudi z lokalnimi specialitetami, ki jih z ljubeznijo pripravlja gospodinja Verica, ustvarjalka okusnih doživetij.

Izletniško vinogradniška kmetija Ratek

Zgodba izletniške vinogradniške kmetije Ratek se piše že tri generacije in temelji na izkušnjah, znanju in bogati tradiciji vinogradništva, vinarstva, kmetijstva in turizma. V letu 2002 so odprli vrata kmetije, da bi svoje skrbno pridelane dobrote delili s prijatelji, znanci in cenjenimi gosti. Obiskovalcem ponujajo doživetje domače hrane in neizmernih užitkov ob degustaciji vrhunskih vin iz domače kleti.

Izjava ambasadorja znamke

HOSTEL ORMOŽ smo ponosen ponudnik nastanitve v centru Ormoža, ki gostu ponuja najvišjo lokalno kakovost in trajnostno nastanitev ter član mreže Razpršeni hotel Jeruzalem Slovenija. Pohištvo, izdelano izpod rok lokalnega mizarja, lokalna tržnica, okoliški lokalni ponudniki, doživljanje narave in pridobitev Zelenega ključa gostom ponuja udobno bivanje, ki spodbuja kratke dobavne verige in čim manjši odtis, saj imajo gostje možnost, da po destinaciji potujejo peš ali s kolesom. Naša vizija je ohranjanje in nadgrajevanje zelene destinacije Jeruzalem Slovenija, s ponudbo najvišje lokalne kakovosti, certificirane s TKBZ Jeruzalem Slovenija.

Direktor Javnega zavoda TKŠ Ormož in upravljavec Hostla Ormož, Andrej Vršič

No items found.

Produkti ki jih ponujamo

No items found.

Vas zanima kako postati ponudnik s certifikatom znamke

Hvala za oddano sporočilo.
Oops! Something went wrong while submitting the form.