OKUSI ROGLE

Namen blagovne znamke Okusi Rogle je povezati kakovostno kulinarično ponudbo in nabor lokalno pridelanih živil in izdelkov

Območje podeljevanja od leta

2011

Območje podeljevanja pri lokaciji

Oplotnico, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče.

Blagovna znamka Okusi Rogle je odsev globokega spoštovanja do tradicije, lokalne skupnosti in kartuzijanskih vrednot. Razvita je bila z namenom ohranjanja in sodobne interpretacije tradicionalne kulinarike ter združuje najboljše, kar lahko območje ponudi: od svežih pridelkov do rokodelskih izdelkov in gastronomskih mojstrovin. Rdeča nit je zaveza k preprostosti, samooskrbnosti in zmernosti, ki so jih poosebljali kartuzijani. Ta filozofija se odraža v vsakem izdelku in doživetju, ki ga znamka ponuja, ter spodbuja sodobnega človeka k zmanjševanju odpadkov, povezanosti z naravo in iskanju notranjega miru. Namen blagovne znamke Okusi Rogle je povezati kakovostno kulinarično ponudbo in nabor lokalno pridelanih živil in izdelkov, ki izvirajo iz posebnosti tega območja. Odlikujejo jih neponovljiva narava, navezanost ljudi na rodno zemljo ter ljubezen do domačega in naravnega. Med leti 2011 in 2013 se je oblikovala tudi kulinarična piramida, ki pripomore k pripravi avtentičnih receptur jedi.

Lastnik Znamke
Unitur d.o.o.
Koordinator Znamke
Domen Vogelsang, Tea Lampreht
Upravitelj Znamke
LTO Rogla-Zreče, GIZ

Urška Topolšek Planinšek iz Ekološke turistične kmetije 

Urška meni, da uspeh ne pride čez noč. Za vsako stvar se je treba potruditi in ji nameniti potreben čas. Pri Urški imajo certifikat Okusi Rogle iz vseh možnih kategorij produktov, a so najbolj ponosni na kategorijo vodenih doživetij, saj je prav povezana ponudba v doživljajski paket dveh ali več kmetij in drugih ponudnikov pripomogla k tesnejšemu medsebojnemu sodelovanju med njimi. Gosti so hvaležni za vsa prizadevanja družinskih članov, ki želijo ustvariti nepozabna doživetja na južnih obronkih Pohorja, pa naj gre za jutranje nabiranje kokošjih jajc v kurniku, kopanje v bazenu s pogledom na gričevnato okolico, odlično kulinarično doživetje cvetličnega menija ob hišnih vinih in sokovih, obisk Arbajterjeve kmetije z jeleni in pokušnjo njihovih dobrot ali juhico, ki vsak dan preseneti goste opoldne kljub temu, da so rezervirali le polpenzion. Ljudje so tisti, ki štejejo, in povezani še toliko močneje.

Gastronomska prireditev: Praznik Pohorskega lonca

Praznik Pohorskega Lonca je tradicionalno tekmovanje, kjer se v kotlih na prostem kuha edini pravi pohorski lonec. Na tej prireditvi, ki je prava popestritev za brbončice, obiskovalci ne uživajo le okusih slastnega pohorskega lonca, temveč tudi raziskujejo tržnico pohorskih dobrot in občudujejo spretnosti domače obrti. Dogodek nosi tudi dobrodelno noto – s prodajo vsakega pohorskega lonca se zbirajo sredstva za Darinkin sklad, poimenovan po »materi« pohorskega lonca, ki mladim kuharskim talentom pomaga uresničevati sanje.

Vodena doživetja

Vodena doživetja, ki nosijo pečat kakovosti Okusi Rogle, poudarjajo močno povezanost z lokalnimi tradicijami, izročilom in zgodbami. Ta doživetja morajo biti zasnovana trajnostno, vključevati naravne in zelene elemente, kulturno dediščino, rokodelske in obrtniške umetnine ter umetniške prvine, ob tem pa imeti tudi vzgojno-izobraževalne komponente in vsebovati lokalne kulinarične posebnosti. Med tremi vodilnimi doživetji, ki so na zadnjem ocenjevanju prejela znak kakovosti, se trenutno najpogosteje izvajajo tista, ki najbolj avtentično in inovativno predstavljajo bogastvo in edinstvenost lokalnega okolja.

Slovenia Rogla

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Produkti ki jih ponujamo

No items found.

Vas zanima kako postati ponudnik s certifikatom znamke

Hvala za oddano sporočilo.
Oops! Something went wrong while submitting the form.