OKUSITI LAŠKO

Regija izstopa na zemljevidu Slovenije z dediščino termalnih in izvirskih voda, skoraj dvestoletno tradicijo pivovarstva...

Območje podeljevanja od leta

2019

Območje podeljevanja pri lokaciji

Laško, Celje, Štore, Vojnik, Radeče

Okusiti Laško predstavlja izjemno gastronomsko doživetje, ki presega običajno pojmovanje blagovne znamke. Kot varuhinja bogate kulinarične zapuščine Laškega znamka poleg tega da ohranja, tudi nadgrajuje tradicionalne okuse in običaje. Njeno poslanstvo se odraža v spodbujanju trajnostnega gastronomskega turizma, lokalne samooskrbe ter v zavedanju pomena zdrave prehrane. Okusiti Laško je povezovalni most med lokalnimi ponudniki in ljubitelji kulinarike, ki skozi edinstvena doživetja razkriva pestrost okusov, zgodbe in pristnosti tega izjemnega območja.

Lastnik Znamke
Občina Laško
Koordinator Znamke
Marina Bezgovšek, Polona Zorko
Upravitelj Znamke
STIK Laško

Okusiti Laško predstavlja izjemno gastronomsko doživetje, ki presega običajno pojmovanje blagovne znamke. Kot varuhinja bogate kulinarične zapuščine Laškega znamka poleg tegaRegija izstopa na gastronomskem zemljevidu Slovenije z edinstveno dediščino termalnih in izvirskih voda, skoraj dvestoletno tradicijo pivovarstva, 120-letnim organiziranim čebelarjenjem, raznolikimi zeliščarskimi praksami ter uporabo pregrete smetane. V prepletanju tradicije in sodobnosti se rojevajo prepoznavne kulinarične ponudbe v destinaciji Laško, ki se lahko pohvali s prestižnim priznanjem Slovenia Green Destination. 

Restavracija Pavus

Restavracija Pavus v prelepi graščini Tabor v Laškem ne ponuja zgolj kulinaričnih dobrot, temveč ustvarja nepozabno gastronomsko izkušnjo, kjer se tradicija in inovacije srečajo v popolnem ravnovesju. S čarobnim ambientom gradu, vrhunsko kulinariko in strokovnim osebjem Restavracija Pavus navdušuje ljubitelje kulinarike, ki iščejo izjemnost v vsakem grižljaju.

Ekološka kmetija Očko

Ekološka kmetija Očko predstavlja pristno zavezanost trajnostnemu pridelovanju hrane. Njihova vizija, prepletena z ljubeznijo do narave, se odraža v izjemnih ekoloških pridelkih. Sodelovanje in povezovanje s skupnostjo, lokalnimi gostinskimi ponudniki ter predanost ekološki pridelavi postavljajo ekološko kmetijo Očko v ospredje trajnostnega kmetijstva in gastronomije.

Natura in kultura z roko v roki, Kmetija Aškerc

Narava in kulturna dediščina sta v popolnem sozvočju na Kmetiji Aškerc, ki je ponosna nosilka certifikata kakovosti KBZ Okusiti Laško za vodeno doživetje Natura in kultura z roko v roki. To izjemno doživetje vključuje tudi butično vodeno gastronomsko pot Čaša nesmrtnosti. Oba programa prepletata obsežna dediščina Antona Aškerca in zgodbe Aškerčeve domačije kot žive kmetije, kjer se ohranja tradicionalno kmetovanje. Obiskovalci spoznavajo in okušajo pridelke in izdelke s kmetije, raziskujejo njihovo povezavo z zgodovinskimi posebnostmi ter se navdušujejo nad izdelki iz hišne sirarne in nad želejem iz Aškerčeve damaščanske vrtnice.

da ohranja, tudi nadgrajuje tradicionalne okuse in običaje. Njeno poslanstvo se odraža v spodbujanju trajnostnega gastronomskega turizma, lokalne samooskrbe ter v zavedanju pomena zdrave prehrane. Okusiti Laško je povezovalni most med lokalnimi ponudniki in ljubitelji kulinarike, ki skozi edinstvena doživetja razkriva pestrost okusov, zgodbe in pristnosti tega izjemnega območja.

No items found.

Produkti ki jih ponujamo

No items found.

Vas zanima kako postati ponudnik s certifikatom znamke

Hvala za oddano sporočilo.
Oops! Something went wrong while submitting the form.