SEVNICA PREMIUM

Območje Sevnice, znano po svoji slikoviti pokrajini in rodovitnih tleh, ponuja širok nabor visokokakovostnih izdelkov in storitev.

Območje podeljevanja od leta

2019

Območje podeljevanja pri lokaciji

Občina Sevnica

Kolektivna blagovna znamka občine Sevnica pooseblja domačnost in pristnost ter združuje gastronomske dobrote in rokodelske izdelke, ki so plod znanja, izkušenj in tesnega stika z domačo zemljo. Za temi izdelki stojijo ljudje, ki z velikim ponosom nosijo dediščino svojih krajev in jo skrbno prenašajo onkraj meja občine. S svojim delom in ustvarjanjem ohranjajo tradicijo in jo tudi obogatijo ter delijo s svetom, pri čemer vsak izdelek pripoveduje zgodbo o njihovi povezanosti z zemljo in skupnostjo.

Lastnik Znamke
Občina Sevnica
Koordinator Znamke
Annemarie Culetto, svetovalka za turizem na KŠTM Sevnica
Upravitelj Znamke
KŠTM Sevnica (Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost Sevnica)

Območje Sevnice, znano po svoji slikoviti pokrajini in rodovitnih tleh, ponuja širok nabor visokokakovostnih izdelkov in storitev. Od odličnih gastronomskih specialitet, kot so sevniška salama, modra frankinja, sevniška voščenka in mnoge druge, ki temeljijo na lokalnih sestavinah in tradicionalnih receptih, do rokodelskih izdelkov, ki odražajo spretnost in ustvarjalnost lokalnih mojstrov. Vsak izdelek in storitev, ki nosijo to oznako, prinašajo zgodbo o skrbnem delu, tradiciji in edinstvenosti.

Hiša Gastronomije, Gostilna Repovž

Hiša Gastronomije, Gostilna Repovž, je pravo središče kulinaričnih užitkov, ki združuje živilske izdelke številnih lokalnih ponudnikov. V pristnem domačem okolju sredi narave lahko izkusite edinstvene kulinarične dobrote, ki zadovoljijo tudi najzahtevnejše gurmane. Obiskovalci se lahko prepustijo razvajanju okusov in odkrivajo skrivnosti visoke kulinarike, pripravljene iz najboljših domačih sestavin, ki sledijo letnim časom.

Nočni ogled gradu in srečanje z grofico Mathilde

Doživetje na gradu Sevnica je resnično čarobno potovanje skozi čas, ki obiskovalcem pričara nepozabno izkušnjo. Potovanje se začne s sprehodom po gradu, ki je osvetljen izključno s svečami – več kot sto jih je, kar ustvarja edinstveno in skrivnostno atmosfero. V tem čudovitem okolju se zgodovina prepleta z legendami in pripovedmi, ki jih obogati lik grofice Mathilde, zadnje lastnice gradu. Grofica Mathilde, ki jo upodobi lokalna turistična vodnica, obiskovalce nagovori v prvi osebi in jih popelje skozi zgodbe, ki so skozi stoletja oblikovale identiteto in duh območja. Ta edinstvena izkušnja omogoča obiskovalcem, da doživijo zgodovinsko in kulturno bogastvo kraja na poseben način.

Večerni obisk gradu Sevnica in srečanje z grofico Mathilde

Srečanje z grofico Mathilde Arco Zinneberg, zadnjo lastnico gradu.

Produkti ki jih ponujamo

OKUSI ROGLE

Lesena Očala

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.

Buy Now
100

Vas zanima kako postati ponudnik s certifikatom znamke

Hvala za oddano sporočilo.
Oops! Something went wrong while submitting the form.