SRCE SLOVENIJE

Območje, ki zajema Savsko ravan, Posavsko hribovje in Kamniško-Savinjske Alpe, navdušuje s svojo bogato naravno dediščino.

Območje podeljevanja od leta

2016

Območje podeljevanja pri lokaciji

(Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš, Moravče, Šmartno pri Litiji

Znamka Srce Slovenije je kot vezni člen med občinami, v osrednjem delu Slovenije, ustvarila navdihujoč prostor, kjer srčnost, lokalne posebnosti in unikaten pristop prepletajo svoje niti. S svojim poslanstvom razvijati prostor, kjer se ljudje ne samo naseljujejo, temveč tudi ustvarjajo, se samouresničujejo in kakovostno bivajo, znamka odseva etičnost in predanost mreženju skupnosti. Srce Slovenije postavlja trajne temelje za ustvarjalni potencial prostora, kjer vsak izdelek nosi zgodbo tradicije, prepleteno z inovativnostjo, ter gradi zaupanje potrošnika s svojo prepoznavno simboliko srca.

Lastnik Znamke
Razvojni center Srca Slovenije
Koordinator Znamke
Mojca Hauptman, Tina Pregel, Tina Vatovec
Upravitelj Znamke
Razvojni center Srca Slovenije

Območje, ki zajema Savsko ravan, Posavsko hribovje in Kamniško-Savinjske Alpe, navdušuje s svojo bogato naravno dediščino. Proizvajalci s teh zemljepisnih območij vnašajo v svoje izdelke edinstvene elemente, izhajajoče iz pastirske, oglarske, živinorejske, rudarske in čebelarske tradicije. Ohranjeno okolje in naravne danosti podpirajo predvsem ruralni značaj območja, ki ga krasijo butične serije izdelkov, obogatenih z zelišči in lokalno specifičnimi dodatki. Izstopa tudi pestra paleta lesenih izdelkov in tradicionalno pridelano oglje, ki predstavlja ne samo turistično zanimivost, temveč tudi pomembno nesnovno dediščino, vpisano v nacionalni register.

Oglarska domačija Brinovec – Oglar za 1 dan

Miroslav Brinovec oživlja starodavno obrt kuhanja oglja na klasičen način, ki je uvrščena v nacionalni register nesnovne kulturne dediščine. Njegova edinstvena turistična ponudba, ki vključuje tradicionalno oglarjenje in lokalno kulinariko, omogoča obiskovalcem, da za en dan postanejo del oglarske družine, doživijo pristnost podeželja in se podučijo o bogati zgodovini in kulturi oglarjenja na Dolah pri Litiji.

Kmetija Pr’ Škundr – Iz srca za vaju

Iz srca za vaju je skrbno domišljeno doživetje v samem središču Slovenije. Temelji na povezovanju z naravo in izkušanju pristnega podeželskega življenja v srcu Slovenije. Obiskovalci lahko uživajo v svežem in zdravem okolju, občudujejo tradicionalno arhitekturo in izkusijo raznolike dejavnosti, kot so lončarjenje z gostiteljico, kmečka opravila, pokušina ekoloških pridelkov in plezanje med krošnjami.

Razvojni center Srca Slovenije – Med minerali in kapniki v Srcu Slovenije

Razvojni center Srca Slovenije vabi v Rudnik Sitarjevec Litija, enega najstarejših rudnikov v Evropi, kjer lahko obiskovalci spoznajo bogato rudarsko dediščino in izjemen nabor najrazličnejših mineralov. Program ponuja celostno doživetje rudarske zgodovine, geološkega raziskovanja in okusov rudarske kulinarike.

No items found.

Produkti ki jih ponujamo

No items found.

Vas zanima kako postati ponudnik s certifikatom znamke

Hvala za oddano sporočilo.
Oops! Something went wrong while submitting the form.